AZ IBS AZ A BETEGSÉG, AMIRŐL SOKSZOR HALLUNK, MÉGSEM TUDUNK RÓLA SZINTE SEMMIT.

Együttélés az ibs-sel: hogyan viszonyuljunk a tünetekhez, hogy ne csússzon ki a kezünkből az irányítás

Tudta, hogy a magyar népesség 4-10%-a is érintett lehet a tünetekben? 

Az IBS az emésztőrendszer funkcionális betegségei közé tartozik, amikor nincsen igazolható szervi eltérés, egy adott szakasz motilitási vagy működési zavara feltételezhető.


Az IBS-fellángolások ugyan nem szüntethetőek meg teljesen, gyakoriságuk azonban csökkenthető

Az irritábilis bél szindróma, amely olyan, az életminőséget befolyásoló mentális panaszokat is okoz, mint a krónikus fáradtság vagy a különböző alvászavarok, eredményesen kezelhető. A komplex terápiában jelentős szerepe van az életmódváltásnak és a rendszerességnek. Az egészséges bélműködést elősegíthetjük a megfelelő étrend kialakításával, a mindennapi mozgás beiktatásával, stresszoldással és a bélflóra egyensúlyának visszaállításával.


A bélflóra egyensúlya kulcsszerepet játszhat

A gyomor- és bélrendszer rendellenességei gyakran összefüggenek a mikrobiom működésével. Az IBS-sel sincs ez másképp. A kezelési tervben, – amely mindig az adott páciens egyedi tüneteihez igazítva kerül kialakításra –, fontos szerepet kapnak a bél-mikrobiomra szabott megoldások. Ilyen a B. longum 35624® kultúrát tartalmazó Alflorex® IBS, amely bizonyítottan enyhíti az irritábilis bél szindróma tüneteit, azaz a felfúvódást, a gázképződést, az alhasi fájdalmat, a hasmenést és a szorulást. A benne található – az emberi bélben egyébként természetes módon előforduló – egyedi baktérium nyugtató és erősítő réteget képezve a bél falán, védi meg azt. Az első két hét során segít az emésztőrendszer egyensúlyának visszaállításában. A tünetek kezdeti enyhülése az Alflorex® IBS rendszeres szedése után körülbelül 1-2 hét elteltével lesz érzékelhető. A világ egyik vezető mikrobiom-kutató központjának klinikusaival közösen felfedezett és kifejlesztett termék glutén-, laktóz-, tej, tejtermék-, tartósítószer- és szójamentes, valamint vegetáriánusok is szedhetik. Mindössze napi egy kapszula akár már 1-2 hét elteltével enyhülést hozhat.